Chicken Pratha Roll
چکن پراٹھا رول
اجزاء :
چکن فلے. 2
سویا سوس. 1 چاے کا چمچ
ہاٹ سوس. 1 چاے کا چمچ
نمک. حسبِ ذائقہ
پسی کالی مرچ. 1/4چاےکا چمچ
مسٹرڈ پاوڈر. 1/2چاے کا چمچ
کیچپ. حسبِ ضرورت
کھیرا. 1 چھوٹا
پیاز 1 درمیانی
ٹماٹر. 1 میڈیم
آئل. 2 کھانے کے چمچ
پراٹھے. حسبِ ضرورت
ترکیب :
چکن فلے کو نمک، کالی مرچ، مسٹرڈ پاوڈر، سویا سوس، ہاٹ سوس کے ساتھ میرینیٹ کر لیں.
پھر اسے آئل میں تیز آنچ پر 4 ،4 منٹ دونوں سائیڈ سے کک کر لیں. اور پھر سٹرپس میں کاٹ لیں.
پیاز، کھیرا اور ٹماٹر کو لمبائی میں کاٹ لیں.
پراٹھے پر کیچپ لگائیں اس پر لمبائی میں کٹی ہوئی سبزیاں رکھیں. پھر اس پر چکن رکھیں. کیچپ ڈالیں پراٹھے کو رول کر کے سرو کریں.
Chicken Pratha Roll
Ingredients:
Chicken fillet. 2
Soy sauce. 1 teaspoon
Hot sauce. 1 teaspoon
Salt. to taste
Pepper 1/4 teaspoon
Mustard powder. 1/2 teaspoon
Ketchup. As required
cucumber. 1 small
Onion 1 medium
tomato. 1 Medium
Oil. 2 tablespoons
Pratha. As required
Method :
Marinate the chicken fillet with salt, pepper, mustard powder, soy sauce and hot sauce.
Then cook it in oil on high heat for 4, 4 minutes on both sides. And then cut into strips.
Cut the onion, cucumber and tomato into lengths.
Apply ketchup on the pratha and place the chopped vegetables on it. Then place the chicken on it. Add ketchup, roll the pratha and serve.