: اجزاء
بیکنگ سوڈا. آدھی چٹکی
:ربڑی دودھ کے اجزاء
بادام پستے. حسبِ ضرورت
:شوگر سیرپ کے اجزاء
:ترکیب
اب پنیر میں شوگر. سوجی، میدہ. کارن فلور اور بیکنگ سوڈا مکس کر کے آہستہ آہستہ مسلیں اور پھر مناسب سائز کی بالز بنا کر ہلکا سا دبا دیں.
شیرے کے لیے چینی اور پانی کو پکا کہ وہ گاڑھی ہوجائے. اس میں کوئی تار تار کی ضرورت نہیں.
اب رس ملائی کو شیرے میں 20 سے 25منٹ تک پکائیں. پھر نکال کر سادے پانی میں بھگو دیں.
ربڑی دودھ کے لیے پہلے دودھ کو ابالیں اور اس میں چینی، خشک دودھ، کھویا ،بادام پستے اور الائچی پاوڈر ڈالیں اور اچھی طرح سے مکس کر کے پانچ منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں. پھر چولھا بند کر کے کیوڑہ واٹر ڈال دیں.
رس ملائی کو ہلکے ہاتھ سے نچوڑ کر ڈش میں رکھیں. اور اس میں تیار ربڑی دودھ ڈال کر اوپر بادام پستے ڈالیں. ٹھنڈا کر کے سرو کریں.
RASMALAI
Ingredients:
Milk. Two liters
Citric acid. 1 teaspoon
Sugar. 1 teaspoon
Samolina . 1 teaspoon
Cornflour. 1 tablespoon
Flour. 1 tablespoon
Baking Soda. Half pinch
Ingredients of rubberi milk:
Milk. 1 liter
Sugar. 50 grams
Khoya. 50 grams
Dry milk. 25 grams
Cardamom powder. 1 teaspoon
Kyora Water. 1/2 teaspoon
Almonds Pistachios. As required
Ingredients of sugar syrup:
Sugar. 1 kg
Water. 750 liters
Method :
Boil two liters of milk. When the milk starts to boil, light the stove and add water with citric acid
When the milk is curled, strain it.
Then put the cheese in a pot and bring it to room temperature. Then put the cheese in the fridge for a while.
Now add sugar, Semolina, flour,corn flour, baking soda and mix with light hands. And then make balls of suitable size.and press it.
Cook the sugar and water for the syrup.
Now cook the balls in the syrup for 20 to 25 minutes. Then take it out and soak it in plain water.
For rubber milk, first boil the milk and add sugar, dried milk, khoya, almonds, pistachios and cardamom powder and mix well and cook on low heat for five minutes. Then turn off the stove and add kyora water.
Squeeze the cheese balls lightly by hand and place in the dish. And put the prepared rubberi milk in it and garnish with almonds and pistachios on top. Serve chilled.