Red beans curry
اجزاء :
ترکیب :
لال لوبیا رات بھر بھگو کر ابال لیں. آئل میں پیاز کو فرائی کریں. ہلکا سا کلر آ جائے توایک کھانے کے چمچ کے برابر پیاز چھوڑ کر باقی نکال لیں. بچی ہوئی پباز کو براون کر لیں اور لہسن، ادرک، ٹماٹر اور ہری مرچ پیسٹ ڈال کر بھون لیں. پھرنمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، کری پاوڈر، کٹی لال مرچ ڈال کر بھون لیں ساتھ میں تھوڑا سا پانی ڈال دیں کہ مصالحہ جلے نہیں. آپ مصالحے اپنے ذائقے کے مطابق کم یا زیادہ کر سکتے ہیں. پھر اس میں ابلا ہوا لوبیا ڈال دیں اور بھون کر ایک گلاس پانی ڈال دیں اور ڈھک کر پکائیں. جب گریوی گاڑھی ہو جائے تو چولھا بند کر دیں اور گرم مصالحہ اور کالی مرچ چھڑک کر ڈھک دیں اور سرو کریںم
Red bean curry
Ingredients:
Red beans. 250 grams
Onion. 1 large
Garlic paste. 1 tsp
Ginger paste. 1 teaspoon
Green pepper paste. 1 teaspoon
tomato. 1 Medium
Oil. 1/4 cup
Salt. According to taste
Red chilli . 1 teaspoon
Crushed red pepper. 1/2 teaspoon
Turmeric. 1/4 teaspoon
Coriander powder. 1 teaspoon
Curry powder. 1 teaspoon
All spice powder. 1/4 teaspoon
Crushed Black pepper. 1/4 teaspoon
Method :
Soak red beans overnight and boil. Fry the onion in oil. When a light color comes out, leave the onion equal to a tablespoon and remove the rest. Brown the remaining onion and add garlic, ginger, tomato and green chilli paste and fry. Add salt, red chilli powder, turmeric, coriander powder, curry powder, chopped red chillies and fry with a little water so that the spices do not burn. You can add more or less spices according to your taste. Then add boiled beans and fry. Add glass of water and cover and cook. When the gravy thickens, turn off the stove and sprinkle with all spices powder and pepper, cover and serve