آدھے انگور کو چاپ کر لیں. باقی گارنش کے لیے رکھیں جیلی کوایک کپ گرم پانی میں مکس کرکے کپس میں ڈال دیں
دودھ میں چینی، کنڈنس ملک اور انڈے کی زردی کو اچھی طرح سے پھینٹ لیں اور ہلکی آنچ پر پکائیں اور مسلسل ہلاتے رہیں. دوسری طرف کارن فلور کو تھوڑے سے دودھ میں مکس کرکے انڈے کے مکسچر میں آہستہ آہستہ ملاتے جائیں اور گاڑھا ہو جائے تو چولہے پر سے اتارلیں
جیلاٹن کو 2 کھانے کے چمچ پانی میں بھگو دیں کریم کو وپ کر لیں کہ ڈبل ہو جائے اب کسٹرڈ، کریم، چاپ گریپس اور جیلاٹن کو مکس کر لیں اور جیلی والے کپس میں ڈال دیں اور ٹھنڈا کر کے انجوائے کریں
Grapes Mousse
Ingredients:
Corn flour . 2 tablespoons
Milk. 625 grams
Grapes. 1 cup
Green color. 2 to 3 drops
Grapes Essence 1/8 teaspoon
Egg whites. 2
Egg-yolk. 2
Gelatin. 1 tablespoon
Cream. 1 cup
Jelly. Green
Sugar 1/2 cup
Condensed milk 2 tablespoons
Hot water. A cup
Method :
Chop half the grapes. Keep the rest for the garnish.
Mix the jelly in a cup of warm water and pour into cups.
Mix the sugar, condensed milk and egg yolk well in the milk and cook on low heat and keep stirring. On the other side, mix the corn flour in a little milk and mix it slowly in the egg mixture and when it thickens, turn off the stove.
Soak the gelatin in 2 tablespoons of water.
Whip the cream so that it doubles.
Now mix the custard, cream, chop grapes and gelatin and pour into jelly cups chill and serve.